Hidrolati

100% prirodne biljne i cvetne vode (hidrolati)

Oshadhi nudi oko 80 cvetnih i bilnjih vodica (hidrolata), od kojih 70% dolazi iz kontrolisane organske proizvodnje. U aromaterapiji pravi hidrolat/biljna vodica je vodica koja nastaje prilikom parne destilacije biljaka u proizvodnji eteričnih ulja. Oshadhi hidrolati su 100% prirodne biljne vode – bez alkohola, konzervansa i bilo kakvih aditiva. Oni sadrže biljne komponente rastvorljive u vodi i imaju slično dejstvo kao odgovarajuća eterična ulja, ali su njihova svojstva blaža i aroma je lakša.

Idealni su za situacije u kojima je poželjna nežna aromaterapija, naročito u lečenju beba i dece, starijih i veoma osetljivih ljudi, kao i onih koji su u velikoj meri oslabljeni svojom bolešću. Međutim, učinak hidrolata nije umanjen zbog njihovog blagog dejstva. Naprotiv, njihova terapeutska svojstva su se pokazala veoma delotvornim zato što sadrže komponente biljaka koje su rastvorljive u vodi, a naše telo se sastoji 60% od vode, što je veoma korisno za apsorpciju suptilnih svojstava našeg tela. Još jedan važan faktor je da koža ima PH od oko 5,5 pa bi nega lica trebalo da ga takvim održi. Hidrolati (biljne vodice) imaju prirodni PH 3-6, te su stoga idealni za održavanje ravnoteže Vaše kože.

Raspon primene Oshadhi hidrolata je veoma širok i raznovrstan. Koriste se za negu lica i tela – kao tonik, toner ili sprej za fiksiranje šminke, kao losion, za tretiranje opekotina od sunca, za negu kose, kao losion posle brijanja, kao osveživač prostora, kao dodatak ručno pravljenoj prirodnoj kozmetici, poput losiona za telo ili za osvežavanje vlažnih maramica i pelena za bebe. U kulinarstvu se kao dodatak hrani naročito koriste naša ružina vodica i vodica cveta narandže. Neki od naših kupaca koriste hidrolate za zalivanje svojih sobnih i baštenskih biljaka.

*Biljne vodice, tzv. hidrolati, su čiste prirodne sirovine i sertifikovane su kao takve. Oshadhi hidrolati ne sadrže aditive kao što je alkohol. Univerzalno su primenljivi. Nisu ni kozmetički proizvodi ni hrana u svom klasičnom smislu.