Ekstrakcija eteričnih ulja

Većina naših eteričnih ulja dobija se parnom destilacijom ili ekstrakcijom uz pomoć alkohola. Alle anderen Gewinnungsverfahren sind entsprechend ausgewiesen.

Destilacija daje dva različita proizvoda – etarsko ulje i hidrolat. Hidrolat, ili floralna voda sadrži sastojke biljke koji mogu da se rastvore u vodi, etarsko ulje, i masne rastvorljive sastojke.

Poreklo naših ulja

OŠADI etarska ulja većinom se dobijaju iz divljeg uzgoja, kontrolisane organske ili tradicionalne kultivacije bez upotrebe veštačkih fertilizatora, 
 herbicida, pesticida ili fungicida.

Tokom mnogo godina, kroz direktan odnos na svim kontinentima, mi smo uspostavili saradnju sa onim farmerima i proizvođačima etarskih ulja koji su spremni da doprinesu boljoj i zdravijoj zemlji ophodeći se prema zemlji prijateljski, sa puno pažnje, pružajući ljubav biljkama i poštujući prirodu, na taj način doprinoseći sadašnjim i budućim generacijama.

Kada birate ulja obratite pažnju na sledeće oznake kvaliteta koji se odnose na kultivaciju

Kontrolisano organsko uzgajanje, kbA
Ošadijevi proizvodi dolaze iz kultivacije koja je aktivno organska i prilagođena u odnosu na vrste, koja poštuje sinergije i interakcije i očuvanje životnog diverziteta u prirodi i stoga ne dozvoljava upotrebu hemijskih fertilizatora, pesticida, fungicida ili herbicida. Uz to, garantujemo da se ne koristi genetski inžinjering.

Da bismo dobili maksimum od moćnih aktivnih sastojaka i mirisnih komponenti, ne koristi se pregrejavanje ujla – zahvaljujući sporoj hidro – ili parnoj destilaciji.

Konvencijalna kultivacija, konv.
Ova ulja dolaze iz selektovane proizvodnje iz celog sveta – proizvodnja se vrši često prema standardima porodičnih farmi. Proizvodi su čisti, bez dodataka i testirani. Ispunjavaju naše zahteve za visokim kvalitetom, čistotom i ubedljivim kvalitetom mirisa.

Divlji kontrolisani organski uzgoj, wkbA
Klasifikacija je ista kao i kod organskog, s tom razlikom da ulja od biljaka dolaze iz divljeg uzgoja.

Divlji uzgoj, wild
Ova etarska ulja dobijaju se iz biljaka koje obično rastu samo u divljini. Na primer, mnoge od četinarskih vrsta i eukaliptusa pripadaju ovoj kategoriji. Etarska ulja dobijena iz divljeg uzgoja su posebno vredna. Za njih se kaže da imaju specijalan kvalitet budući da biljka raste u skladu sa svojim prirodnim okruženjem i razvija posebne mehanizme adaptacije da bi preživela u divljini.